Planul strategic de management pentru anii 2011 / 2012 / 2013

Sanatatea este bunul cel mai de pret al omului, iar dusmanul cel mai redutabil al sanatatii este boala. Intre acestea intervin spitalul si personalul unitatii.

Rapoartele  Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca patologia infecto-contagioasa, dermatovenerologica si psihiatrica ramane o cauza importanta de morbiditate si mortalitate. Aparitia de boli noi, cu extindere planetara, reactivitatea modificata a organismului, modalitati noi de transmitere, stresul si saracia evidentiaza complexitatea acestor specialitati, precum si problemele cu care ne confruntam.
Transmisibilitatea, prin care se exprima cel  mai bine bolile infectioase si dermatovenerologice, care are ca rezultat aparitia de imbolnaviri in populatie, impactul social si economic pe care-l au acestea, dar si cele psihice (costul tratamentului, absenteismul de la locul de munca, pericolul epidemiilor etc.) arata ca aceasta patologie isi demonstreaza in permanenta dinamismul, prezentand un risc crescut pentru sanatate, incidenta bolilor infecto-contagioase, dermatovenerologice si psihice asupra populatiei fiind tot mai mare.
De la aceasta realitate porneste strategia si dezvoltarea serviciilor medicale in Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare

MISIUNEA Spitalului de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare este aceea de a îmbunatatii sanatatea comunitatii din arealul pe care-l deserveste  prin asigurarea unui act medical de calitate prestand servicii medicale compatibile cu sistemele de sănătate din  Uniunea europeană si puse permanent în slujba cetăţeanului

PRIORITĂŢI

  • îmbunăţăţirea calităţii şi siguranţei actului medical;
  • realizarea  indicatorilor de performanţă in concordanta cu cei statelor europene;
  • accesibilitate la servicii medicale.

Descarca planul strategic in format PDF