DESPRE NOI

Sănătatea este bunul cel mai de preţ al omului, iar boala este inamicul cel mai redutabil al sănătăţii. Între boală şi sănătate intervin spitalul şi personalul medical, care actioneaza pentru prevenirea bolilor şi restabilirea sănătăţii.
Spitalul de Boli Infecţioase si Psihiatrie Baia Mare s-a înfiinţat ca unitate sanitară de specialitate cu personalitate juridică începând cu data de 31 martie 1981.

De peste treizeci de ani Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie furnizeaza servicii medicale in specialitatile: boli infectioase, dermatovenerologie si psihiatrie. Activitatea medicala se desfasoara in cladiri distincte, cu circuite functionale corespunzatoare normelor sanitare in vigoare, constituind un modul medical complex, care rezolva afectiuni ce reprezinta probleme primordiale de sanatate publica (HIV/SIDA, boli infectioase, boli cu transmitere sexuala, tulburari psihice majore. Aceste specialitati au comorbiditati specifice, care se intrepatrund si se completeaza reciproc.

Patologia infecto-contagioasa, dermato-venerologica si psihiatrica ramane o cauza importanta de morbiditate si mortalitate. Aparitia de boli noi, cu extindere planetara, reactivitatea modificata a organismului, modalitati noi de transmitere, stresul si saracia evidentiaza complexitatea acestor specialitati, precum si problemele cu care ne confruntam.
Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare are in structura 135 de paturi, este organizat in sistem pavilionar, punandu-se accent pe respectarea circuitelor functionale.

Specialităţile Boli Infecţioase şi Compartimentul Dematovenerologie funcţionează într-o unitate monobloc, iar Specialitatea Psihiatrie si Centrul de Sanatate Mintala – Stationarul de Zi functioneaza in sistem pavilionar, separat de sectiile cu profil infectios.