OFERTĂ TESTARE RT-PCR PENTRU IDENTIFICARE SARS-CoV-2

În contextul epidemiologic cauzat de noul coronavirus (COVID-19) devenit ulterior SARS-CoV-2, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatre Baia Mare efectuează testări de laborator prin tehnica RT-PCR pentru următoarele categorii de persoane:

  • Personal medical angajat al unităților sanitare din județ, regiune;
  • Pacienți care au indicația de investigare.

Probele recoltate vor fi însoțite de Formularul de însoțire probe recoltate în conformitate cu Metodologia de Supraveghere a Sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată la zi.

Recoltările se vor face prin două metode:

  • Extracția manuală pe dry swab utilizând tampoane de exsudat nazofaringian uscat, în tubul propriu;

şi/sau

  • Extracția automată utilizând kituri cu mediu de transport viral (VTM), (cu descărcarea celor două tampoane, nazal și faringian, în același tub cu mediu de transport pentru virusuri).

Probele vor fi prelucrate în funcție de disponibilitatea de testare a echipamentului, în baza unei programări, după finalizarea investigării pacienților care fac obiectul definiției de caz în conformitate cu Metodologia de Supraveghere a Sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată la zi – Institutul Național de Sănătate Publică, prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatre Baia Mare nu își asumă eventuale erori de recoltare sau transport al probelor.

Pentru categoriile de persoane care nu se încadrează în definiția de caz, tariful unei testări RT-PCR este 250 lei.

     Programul de preluare a probelor: vezi aici

     Informații suplimentare la telefon: 0742-279651.